- 1 ekor ikan kerapu / (atau apa2 ikan, ikut selera)
- 2 biji bawang besar – dimayang halus
- 3 ulas bawang putih – dimayang halus
- 2cm halia – dimayang halus
- 2 batang serai – dititik/ketuk
- 3 helai daun limau purut
- 15 biji cili padi - dipotong kecil2
- ½ biji nenas ( jangan terlalu masak )- dipotong dadu
- ¼ botol cili sos
- minyak masak
- garam
Cara-cara
1. Ikan hendaklah di goreng terlebih dahulu
2. Panaskan minyak, masukkan bawang besar, bawang putih,halia dan serai
3. Bila sudah naik bau, masukkan cili sos,cili padi , nenas,garam dan daun limau purut
digaul sekali dalam beberapa minit,
4. Setelah siap, letakkan ikan didalam pinggan yang besar kemudian tuangkan diatas ikan
dan siap untuk dihidangkan.
“ SELAMAT MENCUBA”
Tiada ulasan:
Catat Ulasan